Reducerea cheltuielilor unei flote auto

„Monitorizare gps prin sisteme profesionale gps.”

In ultima vreme auzi tot mai des despre astfel de servicii oferite pe piata din Romania. Stateam intr-o zi in birou alaturi de colegii mei si ne intrebam cat de greu trebuie sa-i fie unui client care cauta pe internet cel putin o firma ce ofera aceste servicii de monitorizare gps flota auto. Daca esti interesat de astfel de servicii de monitorizare si cauti pe Google vei avea o surpriza foarte mare. Probabil vei gasi cel putin 20 de site-uri care iti prezinta atat de promitator cel mai performant sistem gps cu cele mai garantate rezultate de reducere a cheltuielilor flotei tale auto. Bineinteles, toate site-urile se lauda, diferenta este doar de preturi.

MONITORIZARE AUTO GPS – reprezinta solutia optima pentru localizarea si controlul total asupra vehicului sau vehiculelor pe care le detineti. Monitorizarea gps reprezinta singura solutie gps prin care poti supraveghea constant si permanent situatia unui parc auto sau a unui utilaj sau a unei echipe de interventii. Prin monitorizare gps trebuie sa intelegeti beneficiile aduse de un astfel de sistem si efectele pozitive asupra activitatii pe care o desfasurati: cresterea vanzarilor, managementul controlat, managementul optim, eficientizarea resurselor umane si de vehicule dintr-un parc auto.

Tocmai de aceea am incercat sa subliniez astazi aici ce anume trebuie sa intrebe un client in momentul in care doreste implementarea unui astfel de sistem gps:

1. – ce tehnologie sustine aplicatia ce defineste interfata utilizatorului? este gratuita? are licenta? Sunt in momentul de fata aplicatiii web utilizate in mod gratuit in scopul monitorizareii vehiculelor care, pe langa riscul ca la un momentdat sa necesite cheltuieli suplimentare pentru continuitate sunt foarte greu de controlat bazele de date stocate prin intermediul acestor aplicatii gratuite neputand sa beneficieze de control. Nu in ultimul rand, timpii de raspuns si functionalitatea acestora in momentul acumularii de informatii stocate se va deteriora odata cu cresterea utilizarii lor. Motivul? Este foarte simplu. Un serviciu tehnologic ce nu este intretinut si actualizat cu investitii financiare nu are cum sa reziste in timp. Cum sunt aplicatii gratuite este de la sine inteles ca nimeni nu face investitii.

2. – calitatea echipamentelor Gps sau CAN utilizate. Deseori auzi de oferte de echipamente la preturi care atrag atentia clientului. De ce exista pe piata si astfel de echipamente? Asa cum exista variante de bascheti Adidas la preturi diferite, asa exista si variante de echipamente gps la preturi diferite. Singura problema este faptul ca in momentul in care ai implementat deja o solutie gps pe o flota auto ma indoiesc ca va fi lafel de usor sa schimbi baschetii din picioare ca nu-ti mai „functioneaza” datorita calitatii pe care ai cumparat-o pentru ca pretul era atragator. Sa nu credeti ca de fapt este doar diferenta de adaos al celor care ofera astfel de solutii. Piata actuala nu mai permite adaosuri exorbitante astfel in cat diferentele de pret actuale sa fie determinate de acest lucru. Nu! Doar calitatea face diferenta in acest context de piata. Inca un secret. Aplicatiile ce sunt oferite pe piata nu pot fi combinate cu alte tipuri de echipamente. Asta nu ca nu am dori. Dar nu are cum un echipament de o calitate slaba sa-mi furnizeze mie toate datele de care am nevoie pentru aplicatia complexa pe care o ofer. Asta este simplul motiv.

3. – exactitatea datelor.De fiecare data intrebati care este marja de eroare, daca exista. De fiecare data intrebati in cat timp vi se intoarce informatia in acele rapoarte si situatii pe care o aplicatie gps o ofera pentru administrarea flotei auto. Diferentele credeti-ma de multe ori te surprind. Si ca un pont, intrebati si in functie de numarul de masini pentru care se face interogarea. De exemplu, intrebati in cat timp vi se genereaza raportul de localizare a unei flote de 500 de masini. Sau daca de fapt il mai genereaza. Credeti-ma este diferenta fata de 10.

Deocamdata cred ca ma voi opri aici. Cu siguranta voi mai reveni cu informatii, bineinteles cum prind putin timp liber. SUCCES.